Profi kisméretű takarítókocsi

Profi kisméretű takarítókocsi
május 15, 2014 Profi kisméretű takarítókocsi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Szakmai cikkek admin

Megjelent a TISZTA TÉR TECHNOLÓGIA szaklap 2014 tavaszi számában.

KÉZI ESZKÖZÖK

Kis hely – jó megoldás

–        szűk helyek kézi takarításához

Szabó Zsolt okleveles gépészmérnök, cégtulajdonos – ügyvezető, SH-ITB Kft.

A modern XX-XXI századi világ fontos társadalmi velejárója a helyváltoztatás – ennek is a motorizált változata. Ezen belül is a magas számú személyek szállítása, más néven, közkeletűen a tömegközlekedés.

Következzen most a tömegközlekedési eszközök, vagyis járművek rövid felsorolása: vonatok, autóbuszok, repülők, hajók, villamosok, metrók, trolibuszok, stb.
Ezen belül is szét lehet választani a távolsági közlekedés és a városi – nagyvárosi – elővárosi közlekedés járműparkjait.

Természetszerűen ezen közlekedési eszközök külső és belső takarítása és tisztítása a megjelenésük óta fontos feladat a járművek üzemeltetőinek, karbantartóinak vagy fenntartóinak. Ez alkalommal a tömegközlekedési járművek belső terének kézi takarítására mutatnánk be egy új fejlesztésű eszközt. A járművek belső terének egyik legfontosabb jellemzője a helyszűke, mivel a racionális helykihasználás miatt az üléssorok és közlekedő utak között is mondhatni kicsi a hely, de takarítani – tisztítani itt is feltétlenül szükséges – mégpedig a fokozott igénybevétel miatt ezt professzionális módon kell végezni.

Az egyik legnevesebb olasz takarítóeszköz-gyártó cég erre a helyszűke miatt különleges feladatra egy úgynevezett kis helyre optimalizált kézi takarítóegységet (gurulós takarítókocsit) alakított ki.

A különböző tömegközlekedési cégektől begyűjtött igények és az eddigi gyártási tapasztalatok alapján alakították ki az ergonomikus, kis méretű, multifunkcionális, összesen 28 literes takarítókocsit.

Néhány centiméteren majdnem minden eszköz elhelyezhető, ami a különböző takarítandó felületekhez szükséges. Az úgynevezett alapvödröt modulszerűen, az igények függvényében lehet kialakítani és különböző eszközökkel felszerelni:

·         Tisztítószeres flakontartó rekesz, egyúttal szivacsok, törlőruhák, egyéb felülettisztító eszközök elhelyezésére

·         WC-kefe tartó, az illemhelyek tisztítására, értelemszerűen tetővel, benne a megfelelő tisztítófolyadékkal

·         Két központi elválasztó vödör, egyenként 8 literes űrtartalmú, pattintós rögzítő fülekkel, színkódokkal (piros, kék, sárga, zöld – választható), bármilyen kialakítású padozat száraz vagy nedves takarítására

Két, többcélú kialakítást mutatunk be az alábbi fotón, bizonyítandó a multifunkcionalitást, természetesen a variációs lehetőségek ennél jóval bővebbek.

Zárásul, első magyarországi felhasználóként jelentkezett az egyik keleti régióban levő nagyváros, mely a villamos-parkjának belső takarításához szerzett be többet is a fentebb bemutatott eszközökből. Az első visszajelzések úgy a funkcionalitás mind a környezetvédelmi ráhatás (kevés helyszíni vízfelhasználás) nagyon pozitívnak mutatkoznak a régebb használt rendszerrel összehasonlítva.